קדאיף תות



התותים הראשונים של העונה מתחילים להופיע ולמרות שאני הכי אוהב לאכול תותים עם שמנת, הכי כיף להכין מדי פעם קינוח קצת מרענן עם הפרי היפהפה הזה. 

אז הפעם החלטתי שסגנון קינוחי המסעדות המצולחתים והמרשימים יוביל את הכיוון וכך נבנתה לה צלחת מהממת עם תחתית קדאיף פריכה, כיפות קטנות של מוס תות מתקתק וריבת תותים חמצמצה ומושלמת! 


  

קראתי לאופיר (שאני במקרה מכיר מגיל שנה ובמקרה מאוהב בצילומים שלה, וכן, אני אובייקטיבי לחלוטין) לצלם את הקינוח המהמם הזה והתמונות יצאו מושלמות.
שיהיה לכולנו חורף קר ומלא בתותים (ושמנת. מלא שמנת.)

קדאיף תות
6 קינוחים אישיים בקוטר 7 ס"מ
לדיסקיות קדאיף:

75 גרם שערות קדאיף מופשרות
50 גרם חמאה מומסת
20 גרם אבקת סוכר

למוס שוקולד לבן ותותים:
2 גרם אבקת ג'לטין
10 מ״ל מים קרים
1 חלמון
25 גרם סוכר לבן
40 גרם שוקולד לבן
240 גרם מחית תותים
120 מ״ל שמנת מתוקה

לסירופ תותים חם:
200 גרם תותים
100 גרם סוכר לבן
80 מ"ל מים

להגשה:
פיסטוקים קצוצים גס
כדורי גלידת וניל

מכינים את המוס ומקררים לילה, להתייצבות:
מפזרים את הג'לטין על המים הקרים ומשהים בטמפ' החדר ל-10 דקות.
בסיר קטן מחממים חלמון, סוכר, שוקולד לבן ומחית תותים עד שהתערובת מגיעה ל-80 מעלות (טורפים כל הזמן). מורידים את התערובת מהאש. ממיסים במיקרוגל את הג'לטין בפולסים של 5 שניות (נזהרים לשרוף אותו) ומסננים אותו לתערובת. מעבירים את התערובת לקערה נקייה ומצננים ל-40 מעלות.
במיקסר מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה ורכה ומקפלים אליה את התערובת שהכנו. המוס ייצא דליל, זה בסדר.
מניחים ישירות על המוס ניילון נצמד (למניעת קרום) ומעבירים למקרר ללילה, להתייצבות.   

מכינים את הקדאיף ואופים:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
בקערה מערבבים בידיים את שערות הקדאיף, החמאה המומסת ואבקת הסוכר עד שהתערובת אחידה וכל שערות הקדאיף "נרטבו" מהחמאה.
בעזרת רינג
/חותכן בקוטר 7 ס"מ עושים תחתיות בעובי 1 ס"מ משערות הקדאיף.
אופים את התחתיות 10-15 דקות להזהבה.

מרכיבים את הקינוחים ומגישים:
על צלחות הגשה אישיות מניחים תחתית קדאיף, עליה מניחים שלוש כיפות מוס קטנות (הכיפות יצאו מחוץ לתחתיות) ומעליהן מוזגים את הריבה.
שימו לב: מומלץ להכין את תחתיות הקדאיף בצמוד ככל האפשר להגשה – כך הן גם יהיו יותר טריות וכך יהיה ניגוד בין החום של הקדאיף לקור של המוס והגלידה, דבר שייצור יותר עניין ותחכום.


Stripped 

תגובות

רשומות פופולריות