עוגת גבינה ודובדבנים על תחתית פקאנים וקרם שקדים


אחרי שאתמול קיבלתם מתכון שוקולדי במיוחד, באמת חשבתם שאשאיר אתכם בלי מתכון לעוגת גבינה מדהימה לשבועות?
אמנם העלתי רק שלושה פוסטים בחודשיים האחרונים, אבל זה לא אומר שאני חסר לב!
נחזור לנושא העיקרי - העוגה.
תחתית עוגיות ופקאן, קרם שקדים אפוי, מלית גבינה-דובדבנים וגם קצת קצפת לקישוט.
חג שמח ומלא קלוריות לכולם ☺

עוגת גבינה עם קרם שקדים ודובדבנים
רינג בקוטר 24 ס"מ
לתחתית פקאן:
150 גרם ביסקוויטים
40 גרם פקאנים טבעיים
80 גרם חמאה מומסת

לשכבת קרם שקדים:
80 גרם שקדים טחונים
50 גרם סוכר לבן
35 גרם סוכר חום

55 גרם חמאה רכה
קורט מלח
1 ביצה
1 כף חלב

15 גרם קמח לבן, מנופה

למלית גבינה ודובדבנים:
450 גרם דובדבנים טריים, בשלים ומגולענים
500 גרם גבינה לבנה 9%
450 מ"ל שמנת מתוקה
110 גרם אינסטנט פודינג וניל
50 גרם סוכר לבן

לקישוט:
100 מ"ל שמנת מתוקה
30 גרם אבקת סוכר
פקאנים שלמים, לקישוט

מכינים את התחתית ומקפיאים עשר דקות:
במעבד מזון עם להב פלדה טוחנים ביסקוויטים ופקאנים לתערובת פירורית.
מוסיפים את החמאה המומסת ומעבדים לתערובת לחה.
מניחים את הרינג על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ומשומנת קלות ומשטחים בתוכה את התערובת לתחתית בעובי אחיד.
מקפיאים את התחתית חצי שעה.  

מכינים את קרם השקדים ואופים:
מחממים תנור ל-175 מעלות.
במעבד מזון עם להב פלדה מעבדים שקדים, שני סוגי סוכר, חמאה ומלח לתערובת אחידה ופירורית. מוסיפים ביצה, חלב וקמח ומעבדים לקרם אחיד.
משטחים את הקרם לשכבה אחידה על התחתית ואופים 10-15 דקות להזהבה קלה. מצננים לחלוטין.


מכינים את מלית הגבינה, מרכיבים את העוגה ומקררים יממה במקרר לפני שמקשטים:
במעבד מזון טוחנים את הדובדבנים המגולענים למחית דובדבנים. מאחדים את מחית הדובדבנים והגבינה הלבנה וטורפים לתערובת אחידה.
במיקסר עם וו הקצפה מקציפים שמנת מתוקה, אינסטנט פודינג וניל וסוכר לקצפת יציבה מאוד. מקפלים אל הקצפת היציבה את תערובת הגבינה. משטחים את המלית על קרם השקדים. משאירים את העוגה מכוסה היטב יממה (בלי קיצורי דרך!) במקרר לפני שאוכלים אותה.
מקציפים שמנת מתוקה ואבקת סוכר לקצפת יציבה ורכה. מעבירים לשקית זילוף עם פייה משוננת רחבה ומזלפים בצורה חופשית על העוגה.
מקשטים גם עם פקאנים
שומרים את העוגה מכוסה היטב עד לשלושה ימים במקרר.  



תגובות

רשומות פופולריות