קאפקייקס "קטיפה אדומה" עם פירות יער


כבר דיברתי על הספר המדהים של מרתה סטיוארט נכון? יופי שאתם זוכרים! (גם אם זכרתם או לא, אם תכינו את הקאפקייקס האלו אני אסלח לכם על הכל)
אז חוץ מהטארט המושלם שהוא גרסא לקאפקייק מהספר, הקאפקייק השני האהוב עליי זה "קטיפה אדומה", למרות שאני בכלל לא מכין אותו בצבע אדום (קטיפה חומה? קטיפה אפויה? הצעות? מישהו?)
אז לקחתי את הקאפקייק המקורי מהספר, שיניתי את הקרם שמנת הכבד לקצפת קלילה והוספתי לו ריבת פירות יער שמשדרגת אותו ונותנת לו טיפה יותר תחכום.
אני עדיין מרגיש שלא משנה כמה מילים אני אגיד עליהם זה לא יעביר עד כמה הם טעימים. אז תקלו עליי ותלכו להכין אותם. תודה, מתחשבים שכמותכם

קאפקייקס "קטיפה אדומה" עם פירות יער וקצפת
מבוסס על מתכון של מרתה סטיוארט מהספר "הקאפקייקס של מרתה סטיוארט" עם שינויים, התאמות ותוספות שלי
12 קאפקייקס בגודל סטנדרטי
לקאפקייקס:
1/4 1 כוסות קמח לבן מנופה
1 כף אבקת קקאו כהה
2
/1 כפית מלח
4
/3 כוס סוכר לבן
4
/3 כוס שמן קנולה (180 מ"ל)
1 ביצה, בטמפ' החדר

2
/1 כפית תמצית וניל
2
/1 כוס ריוויון (120 מ"ל)
4
/3 כפית אבקת סודה לשתייה
1 כפית חומץ
למלית פירות יער:
50 גרם פירות יער קפואים
10 מ"ל מים
25 גרם סוכר לבן
2\1 כף מיץ לימון

לקצפת:
200 מ"ל שמנת מתוקה
30 גרם אינסטנט פודינג וניל
20 גרם סוכר לבן

מכינים את הקאפקייקס ואופים:
מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים תבניות סיליקון לקאפקייקס (או מנז'טים).
בקערה מערבבים קמח, קקאו ומלח.
במיקסר עם וו גיטרה במהירות בינונית-גבוהה מקציפים את הסוכר והשמן לאיחוד. מוסיפים את הביצה ומקציפים לאיחוד. מנקים את דפנות הקערה מדי פעם. מוסיפים את הצבע מאכל ותמצית הוניל ומקציפים לאיחוד.
מנמיכים את מהירות המיקסר לנמוכה – מוסיפים את תערובת הקמח בשלוש פעמים, לסירוגין עם הריוויון בשתי פעמים ומקציפים היטב לאחר כל הוספה.
מערבבים את הסודה לשתייה עם החומץ (צפו לקצף!) ומוסיפים לבלילה. מקציפים עוד 10 שניות בדיוק על מהירות בינונית לאיחוד.
ממלאים את שקעי התבניות עד ל4
/3 מהגובה ואופים 20 דקות, תוך שינוי מיקום התבנית בתנור במחצית האפייה עד שהקאפקייקס קפיצות למגע וקיסם הננעץ במרכז יוצא נקי. מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין. אם נוצרת לקאפקייקס "גבעה" או שהקאפקייקס לא ישרים פשוט חותכים את השכבה העליונה לקבלת "ראש שטוח".

מכינים את הריבת פירות יער, את הקצפת ומרכיבים את הקאפקייקס:
בסיר קטן על אש בינונית-גבוהה מחממים את כל מרכיבי הריבה עד שהפירות יער רכים וניתן למעוך אותם והסוכר נמס. מועכים את הפירות יער לריבה, ומשאירים את הריבה כמה דקות על האש לאחר הרתיחה עד שהיא מסמיכה קצת. מצננים אותה לחלוטין.
במיקסר עם וו הקצפה מקציפים את כל רכיבי הקצפת לקצפת יציבה ורכה. מעבירים לשקית זילוף עם צנטר משונן.
"חופרים" גומה במרכז הקאפקייקס ומניחים 2 כפיות מריבת פירות היער בתוך כל גומה. מזלפים בצורה חופשית קצפת על כל קאפקייק כך שיסתיר את הריבה.
הקאפקייקס הכי טעימים ביום ההכנה, אך נשמרים עד שלושה ימים במקרר בקופסא אטומה. 


תגובות

רשומות פופולריות