עוגת השוקולד המושלמת


נכון לכל שף, קונדיטור, מישהו שמתעסק עם אפייה באופן מקצועי אמור להיות את המתכון שלו לעוגת שוקולד הקבועה שלו?
לי אין. (לא שאני מגדיר את עצמי קונדיטור. למרות ש... לא חשוב). בכל מקרה, עוד לפני שהתחלתי לכתוב מתכונים הגעתי למתכון המושלם הזה לעוגת שוקולד הכי. טעימה. שתאכלו. בחייכם.
היא הכי פשוטה בארץ, ולוקחת כלום זמן. את המתכון כתב/ה bali26 מפורום הקינוחים של תפוז. לצערי, לא הצלחתי למצוא את השם האמיתי שמסתתר מאחורי המסך, אם אתם יודעים, תגידו לי ואעדכן את השם בפוסט :)
לענייננו, אם יש לכם יומולדת, ברית, חתונה, חנוכת בית, חנוכת רכב, יום הולדת לספל האהוב עליכם או בר מצווה לאוגר שלכם, בבקשה, תכינו את העוגה הזאת.
עוגת השוקולד המושלמת (המתכון לקוח מפה עם שינויים קלים שלי)
לתבנית
/רינג בקוטר 22 ס"מ
לעוגה:

1 כוס שמן קנולה (240 מ"ל)
4 ביצים
2 כוסות סוכר לבן (400 גרם)
1/2 כוס אבקת קקאו (70 גרם)
1 כוס קמח תופח (140 גרם)
2/1 מיכל שמנת מתוקה (125 מ"ל)
לגנאש ולקישוט:
100 גרם שוקולד מריר
2
/1 מיכל שמנת מתוקה (125 מ"ל)
30 גרם שוקולד לבן, מומס (לא חובה)

מכינים את העוגה ואופים:
מחממים תנור ל-170 מעלות. מרפדים תבנית/רינג בנייר אפייה ומשמנים היטב.
במיקסר עם וו הקצפה מקציפים שמן, ביצים, סוכר, קקאו וקמח תופח.
מוסיפים את השמנת המתוקה ומערבבים.
שופכים לתבנית ואופים למשך 30-40 דקות. בודקים בעזרת קיסם - אם הוא יוצא עם פירורים לחים - העוגה מוכנה. מצננים מעט.

מכינים את הציפוי, מצפים ומקשטים:
מרתיחים את יתרת השמנת המתוקה בסיר קטן. שוברים את השוקולד לקערה  ומוזגים עליו את השמנת הרותחת. מערבבים היטב עד לקבלת ציפוי שוקולד חלק ומבריק. מוזגים את הגנאש על העוגה עד לכיסוי מלא (אפשר להטות את העוגה בעדינות עם התבנית). מעבירים את השוקולד הלבן המומס לשקית זילוף קטנה ומזלפים על הגנאש בצורה חופשית.
כשהעוגה מתקררת קצת, מכסים אותה במכסה (בלי שייגע בעוגה) ושומרים במקרר. לפני האכילה מומלץ לחמם כ-15-25 שניות במיקרוגל.



תגובות

רשומות פופולריות