פקאן \\ שוקולד לבן \\ ריבת לא-תפוחים


מוס שוקולד לבן - צ'ק, תחתית מחית פקאנים קלויים - צ'ק, פקאנים קלויים מלוחים קצוצים גס - צ'ק, כיפת ריבת לא-תפוחים - צ'ק.. רגע מה? מה זה כיפת ריבת לא תפוחים? ריבת לא-תפוחים זאת המצאה שלי (המצאה- שם אחר ל"לא היה לי מושג איך לקרוא לזה אז זרמתי עם הרשימת מרכיבים") - התכנון היה להרגיש טעם של תפוחים. יש מחית תפוחים בריבה, הכל טוב ויפה, חוץ מהעובדה ש...לא מרגישים טעם של תפוחים :)  
אז למה לי, האיש הפשוט מהעם, להשאיר את הריבת לא-תפוחים? כי היא מוסיפה מרקם, וצבע ומביאה כזה סטייל חייזרי לקינוח שלא יכולתי לוותר עליה. אתם יכולים לוותר עליה, כמובן שזה אומר שאתם ותרנים ולא מנסים דברים חדשים אבל מי אמר שזה לא בסדר (אני!) (סתם לא, תכינו איך שבאלכם, אוהב אתכם בכל מקרה).
מחית פקאנים קלויים עם שוקולד לבן וחמאה שעליהם פזורים פקאנים קלויים מומלחים קצוצים. אתם יכולים למות בשקט

אתם מוזמנים לוותר עליה ולהכין את הקינוח בלעדיה אבל לטעמי היא מוסיפה עומק לקינוח מאשר "סתם מוס שוקולד לבן".
הפעם הבאתי לכם מתכון לקינוח מוזר אבל כל כך כל כך טעים שלוותר על ההכנה שלו יהיה פשוט בזבוז. 
הקינוח משלב המון מרקמים - רך, גרגרי מעט, קרמי, קראנצ'י וגם בטעמים מתוק-מלוח. 
אז בקיצור, לכו תכינו את הקינוח המדהים הזה בהקדם האפשרי, פליז אל תוותרו עליו, הוא באמת מושלם :) 


לפני הוצאת השקף



פקאן \\ שוקולד לבן \\ ריבת לא-תפוחים
6 קינוחים אישיים בקוטר 7 ס״מ ובגובה 6 ס״מ 
לכיפות ריבת לא-תפוחים: 
1 גרם אבקת ג'לטין
5 מ״ל מים קרים
200 גרם מחית תפוחים מזן גרנד סמית׳
40 גרם סוכר לבן
2 כפיות תמצית וניל
טיפת צבע מאכל ג'ל ירוק (לא חובה)

תחתית קראנץ' פקאנים ושוקולד לבן: 
220 גרם פקאנים טבעיים
35 גרם אבקת סוכר
30 גרם חמאה מומסת
80 גרם שוקולד לבן מומס

למוס שוקולד לבן ווניל: 
4 גרם אבקת ג'לטין
20 מ״ל מים קרים
150 גרם שוקולד לבן
250 מ״ל שמנת מתוקה (1)
2 כפיות תמצית וניל
250 מ״ל שמנת מתוקה (2)

לגנאש שוקולד לבן:
100 גרם שוקולד לבן
60 מ"ל שמנת מתוקה

מכינים את הכיפות ריבה ומקפיאים ללילה: 
מפזרים את הג׳לטין על המים הקרים ומשהים עשר דקות בטמפ׳ החדר. 
בסיר קטן מחממים מחית תפוחים וסוכר ומבשלים על אש בינונית-גבוהה בערך 10 דקות. 
מוסיפים את תמצית הוניל ומערבבים. מורידים מהאש, מסננים את הריבה ומצננים אותה מעט. 
ממיסים את הג׳לטין במיקרוגל בפולסים של חמש שניות עד שהוא נמס, נזהרים לא לשרוף אותו. מוסיפים את הג׳לטין הנמס לתוך הריבה ומערבבים. מוסיפים צבע מאכל ומערבבים.
ממלאים תבנית כיפות (כיפות קטנות בקוטר 3 ס״מ). מעבירים למקפיא ללילה. 

מכינים את התחתית פקאנים ומקפיאים 30 דקות:
מחממים תנור ל-110 מעלות.
על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מפזרים את הפקאנים בשכבה אחידה וקולים בתנור למשך 50 דקות.
מעבירים 135 גרם בלבד מכמות הפקאנים הקלויים (לאחר צינון של 4 דקות מחוץ לתנור) למעבד מזון וטוחנים עם אבקת סוכר למחית אחידה. מוסיפים את החמאה המומסת ומעבדים לאיחוד. מוסיפים גם את השוקולד הלבן ומעבדים עד שהוא נטמע. קוצצים את הפקאנים שנותרו גס.
מניחים רינגים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ומחלקים בין הרינגים (רינגים בקוטר 7 ס"מ ובגובה 4 ס"מ) את התערובת כך שבכל רינג תהיה תחתית אחידה בגובהה.
מפזרים פקאנים קצוצים על כל תחתית ומניחים את התבנית במקפיא ל-30 דקות, להתייצבות. 

מכינים את המוס, מרכיבים את הקינוח ומקפיאים 3 שעות: 
מפזרים את הג׳לטין על המים הקרים ומשהים בטמפ׳ החדר. 
שוברים שוקולד לבן לקערה. מחממים שמנת מתוקה (1) ותמצית וניל לסף רתיחה ומוזגים אותה על השוקולד הלבן. מערבבים עם כף עד שהשוקולד נמס ונוצר גנאש חלק ואחיד. ממיסים את הג׳לטין במיקרוגל בפולסים של חמש שניות עד שהוא נמס - נזהרים לא לשרוף אותו - ומסננים אותו לגנאש. מצננים את הגנאש 30-40 דקות במקרר. 
מקציפים שמנת מתוקה (2) לקצפת יציבה ורכה ומקפלים אותה לגנאש הקר. 
בדפנות כל רינג מעל התחתיות פקאנים מצמידים שקפים בגובה 5 ס"מ.
ממלאים את הרינגים במוס לגובה 1-2 ס״מ, מניחים במרכז כיפת ריבה אחת וממלאים מוס עד לכיסוי הכיפה ודואגים להשאיר גובה בשקף (לא ממלאים עד הקצה). מעבירים את הקינוחים למקפיא ל-3 שעות.

מכינים את הגנאש שוקולד לבן, מוזגים על הקינוחים, מקפיאים ומפשירים לילה לפני שאוכלים:
בקערה קטנה מחממים במיקרוגל שוקולד לבן ושמנת מתוקה ומערבבים לגנאש חלק.
מוזגים על כל קינוח קפוא גנאש שוקולד לבן כך שתיווצר עוד שכבה.
מקפיאים את הקינוחים עוד שעה ולאחר מכן מעבירים אותם למקרר ללילה מכוסים היטב לפני שאוכלים.  
משחררים את הקינוחים מהרינגים ושומרים בקופסא אטומה עד ליומיים לאחר הלילה במקרר (הקינוחים הכי טעימים ביום הראשון לאחר הלילה).  

סורי על התמונה הלא משהו, הכי טובה שהספקתי לצלם לפני שכולם נאכלו :)


תגובות

  1. מרשים וטעים. מתאים לקינוח במסעדות יוקרה.

    השבמחק

הוסף רשומת תגובה

רשומות פופולריות